3 jaar garantie op alle horloges – Reserveren van horloges is max 2 uur mogelijk

Informatieve artikelen

/

Hoe gebruik je jouw GMT-Master?

20 mei 2023

 

The GMT-Master.. “The finest timepiece for flight navigation”

De GMT-Master is ontwikkeld door Rolex om te voldoen aan de speciale wensen van het vliegend personeel van twee vermaarde vliegmaatschappijen: PAN AM en American Airlines. Het was een groot succes, omdat piloten verklaarden dat de draaibare bezel en de afzonderlijke 24-uur wijzer een grote hulp bleken te zijn in hun dagelijkse vliegoperatie.

De GMT-Master is ook enthousiast ontvangen door scheepskapiteins, militairen en zakenmensen, in feite iedereen die voor werk in verschillende tijdzones moet zijn.

De GMT-Master is uitgerust met een draaibare bezel, verdeeld in 24 uur, een rode 24-uurwijzer, zodat de exacte tijd op twee verschillende locaties direct weergegeven kan worden. Een piloot kan direct de ‘Greenwich Mean Time’ en de lokale tijd aflezen.

De GMT-Master is een ‘Official Certified Chronometer’ wat betekent dat het uurwerk strenge testen heeft doorstaan van de ‘Swiss Institute for Official Chronometer Tests’. De ‘Oystercase’ maakt het horloge waterdicht en bestand tegen stof en vuiligheid. Het ‘Perpetual mechanism’ windt het uurwerk automatisch op en houdt de veer op een constante spanning wat de nauwkeurigheid ten goede komt.

Hoe gebruik je jouw GMT-Master?

Nb. in dit rekenvoorbeeld is een Rolex GMT-Master referentie 1675 gebruikt.

 

De rode 24-uurwijzer
De 24-uurwijzer loopt per 24 uur volledig rond. De wijzer is direct gekoppeld aan de normale uren- en minutenwijzer.

Let op: Het is belangrijk dat de rode driehoek van de bezel op de 12-uur positie staat.

Voorbeeld:
Stel je vertrekt uit New York naar Rome. De tijd op je horloge staat op 14.19 uur. In Rome is het 6 uur later ten opzichte van New York. Beginnend met de rode driehoek van de bezel op 12 uur, draai je de bezel tegen de klok in 6 uur totdat de rode driehoek op de 9-uur positie staat. Nu is zowel de tijd in New York (normale wijzers) als de tijd in Rome (de rode 24-uur wijzer t.o.v. de bezel) af te lezen.

Belangrijk:
Wanneer je van West naar Oost reist, draai de bezel tegen de klok in voor het tijdverschil
Wanneer je van Oost naar West reist, draai de bezel met de klok mee voor het tijdverschil

 

Share